lørdag 28. april 2012

Konkurransetreningsdag Moss/Kambo

Denne dagen har jeg sett fram til med forventning!
En hel dag med trening i ring, i konkurransenære rammer, treffe mine freestylervenner på to og fire , og teste ut Mack i tøffe omgivelser.
Måtte andre se det  jeg har sett i pelsen , men som Mack har  skjult svært godt hver gang vi har vært påmeldt på stevne.!!!!( utstikk, snusing, vise labber)
Og måtte lp treninga, passeringskurset og agilitymoroa gi bekreftelse og mestringsfølelser og mersmak... og vise at å jobbe med mutter er helt ok

God damn it... i september fikk han til to ynkelige snurr i rekrutten..Enda jeg visste han var god for mer....

og jaggu ble det en god dag.... Jeg begynner nå å se muligheten for å kunne melde på krapylet i nærmere fremtid. Rekrutt for all del, men med et program som kan fungere... Bare det nå er et hwtm program da.. og ikke for mye FS..

Mack var kjempe flink!!Vi luftet godt først, og etterpå , så han fikk snusing som belønning Etter lufting, kontaktøvelser..For joda, han v i l l e bort til andre hunder, og han v i l l e snuse litt i bestemte retninger. Men jeg fikk ham med..Båndet hang løst... og selv om vi er noobs, selv om det er mye å plukke på ( om ikke annet at jeg tukla til rekkefølgen) så presterte han alle 4- 6 gangene vi kjørte programmet.... nærmere 3 minutter!!

Og programmet fungerer... om det bare blir godkjent.. så skal jeg nok finpusse det, jobbe ytterligere med kontakt, og jobbe med egne kroppspositurer..

Jeg er stolt av gutten min i dag, han har vært så flink... vi er på vei..

og ikke minst var det moro å se hva andre syssler med av musikk og øvelser...Mitt inderlige ønske er at flere melder seg på i konkurranser nå.. for ja, de er klare!!

Macken min... verdens beste...

http://www.youtube.com/watch?v=iUeCKlibw3E&feature=share
Mann har filmet oss i dag... vi er i startgropa! ett av forsøkene..

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WK8ED7HgnDk
Ett forsøk til....

Tips fra ei som er luuur ; mindre avstand, en snurr rundt fører holder, så det ikke blir så mye FS ( ellers nok), jobb med overgangene.

Hmmm finne på noe lurt da da.. der han snurrer rundt meg må det være litt heftig..Hvordan få det til å bli posisjon.. *tenkebox*



tirsdag 24. april 2012

Man har program!

!!!
Man har i allefall en ide til sangen. Ja, den er kanskje litt ensformig, ikke såå mye å gripe fatt i, og jeg velger en kortere og mindre spennende  versjon musikalsk av sangen.

Tenker hwtm fordi poenget her er å holde kontakten. Han må henge med, så får jeg heller krydre litt med øvelser, og bruke meg selv aktivt..Konkrete posisjoner, kontakt..Konkret og grei skuring. Det haster litt å komme i gang i og med at det er konkurransetrening til helga.Målet i Moss er å få ham til å jobbe med kontakt med så mye forstyrrelse som en konkurransesetting innebærer Det burde også være konkret og greit

Så hadde jeg på forhånd delt opp sangen i tekst og overganger. Takta  er grei, og passelig lang er sangen. Teksten styrer litt, men ikke så mye..

jeg har 4 posisjoner... overganger er ikke heelt tenkt ut ennå, men herrejemini, en lager ikke marsipanrosene før melet er sikta i kakebunnen..
Så da fylte jeg lomma med pølser, klikker og mobiltelefon, kladdeark og penn. Luftet Mack , og bandt ham, mens jeg hørte gjennom sangen og prøvde å være kreativ.... og det er jo lett under press.. høhø..
Litt enklere blir det når en  tenker som så at dette er et utkast, bare få posisjonene på plass, de skal jo holde en stund..

og plutselig løsnet det.... Jeg har i allefall et utkast! Skrekken nå er  at jeg kommer ut av det hele, men pytt...
Tråkket så rundt i skolegården helt for meg selv for å teste ut skifter og retninger. Jo, det kan funke.. Så får som sagt overganger og krydder og min kroppsholdning komme etterhvert. The lunchbox has landed!


Feiret dette med rikelig avstandsbelønning med pølse, skryt og ros når han roet seg når det passerte en hund, litt testing av posisjoner. ( og vendinger) Han henger greit med, men vendinger kan jeg med hell myse mer på..
og farta.. han faller fort ut, så mengdetrening ( uten av det blir kjedelig) må til..

Hurra, jeg er på vei.. Har ikke satt noen frist,men rekrutt blir det, og i løpet av sommeren. Ja..

herlig..

søndag 22. april 2012

zzzzzzzz ( link)

http://frolic-eirin.blogspot.com/2012/04/hllandussen-med-sukker-pa.html

mack som drømmer...

agilitykurs dag 2

Et annet tegn på at dagen i går var velykket er at vi våkna alene på soverommet, Mack lå på kosepleddet med det hvite i øye vrengt, når jeg romsterte , når jeg dusja ( på dette tidspunktet sjekka jeg om han pusta, og det gjorde han), og til og med mens jeg laget frokost. Først da fuglene flakset løfta han på hue , men orka ikke heeeelt å gjøre noe ut av det, så et halvhjerta nei fra meg holdt lenge.. Men nå som jeg skal spise så tusler han nå rundt meg..... mer agility i daaaaag!!
 ( fra Facebook)
Vi poserer i tunellen nemlig!!
For en dag!! Vi hadde litt repetisjon fra i går på de skumle hindrene, vippa og bommen.Mest vippa.
Ellers var det paparazzi forstyrrelser  i utgangen  både på tuneller og pølser idag gitt..
Det morsomste av alt var å få satt opp en bane og teste den rolig, instruktør la vekt på det.. at det skulle være rolig. Farten kommer sa han,... jepp, jeg ser det.. For Mack var det moro bare å jobbe, og........ han stakk ikke en eneste gang!

Dette ga mersmak. Håper Mack blir like happy når vi for alvor skal gå i gang med hw programmet vårt denne uka. Må jo være klar til å bidra med noe når vi skal til Moss på konketrening til helga..
 
disse labbene skal nok ikke tråkke og herje så mye rundt resten av dagen..
 


lørdag 21. april 2012

Kurs dag 1

Du vet at Mack har hatt en gøyal dag når du kan gå fra ett rom til et annet uten at han henger i hælene dine..( fra Facebook)

Vel, vi hadde teori i går, men pytt!
Fire hunder, inkludert Mack på hinderinnlæringskurs!!. Raio ( portis) Jerry ( welsh springer) Gulla ( doodle) og Mækkelekken.
I dag har vi testa ut alle hindrene, og Mack var kjempeflink. Wham bam rett på! Dette må vi bare teste ut mer tror jeg.. Bare han nå ikke blir helt ustyrlig på banen...For fart, det hadde han, og det er ikke alltid like ønskelig ved innlæring.. Ofte var ikke belønningen viktig en gang.. bare han fikk lov en gang til...
Flere bilder på EFIT!
 
 

 

 
 

fredag 20. april 2012

Atter altså pappa,atter den ramla ned!!

man er på kurs, i agility teori, matfar steker tacokjøtt og stolen som fungerer som rampe er da ikke satt unna slik at liten  klepto glatt kommer seg opp på benken.
Mann har satt opp stekepanne som lokk, og satt seg i godstolen...

Om ikke lenge lyder det et smellkadunder når steikepanna deiser i gulvet, og Mack kommer styrtende fra kjøkkenkroken : SE!! Den falt ned, fattern!! Den falt!!Jeg skjønner ikke hva som skjedde altså, men kom og se!!!


&)&/%)))/5!!

lørdag 14. april 2012

Mye rart der ute å møte på!

Ikke så lett når en går tur i mørten og Mack tumler inn i noe lite og grått. Trodde først det var en katt, men nøstet gjorde ikke noe motstand, og da ble jeg i tvil- kanskje en rotte?
Dro Mack vekk fra dyret, og da så jeg  de karakteristiske svarte og hvite piggene - en hel liten kule.

Pinnsvin altså.. Mack lot seg lett avlede og ble med videre, så jeg tror de var like forfjamsa begge to. Godt ingen ble skadet!

fredag 6. april 2012

there's a feather under the cage!!

http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150776319782254

Siden det plutselig er komplett umulig å laste opp video på bloggen, så blir det lenke..

Så hysterisk blir altså macken min..

tirsdag 3. april 2012

et hundeliv?

når jeg ser bilder av andre hundevenner med turbilder fra skog og mark , rene villmarksekspedisjonene så tenker jeg ; er det litt synd på Mack som aldri får disse fjellturene og disse laaaaaangt uti naturen opplevelsene? jeg blir litt misunnelig..og skamfull over at jeg ikke legger  meg litt ekstra i selen...

men så tenker jeg hva Mack faktisk er med på:
-Tur hver dag, og ja da, det hender jo vi finner skogen!
- leker med hundekompiser
-trening i allefall en gang i uka i gjennomsnitt
-akkurat nå en husfar som er mye hjemme
-med overalt stort sett
-masse kurs og konkurranser..

og det er jo ikke ille det heller..

Det er kanskje ikke så ille å være Mack alikevel?
Ekspedisjon  på Lista!!


mandag 2. april 2012

vi har vært på hundejordet på Lillestrøm!

Snille Lotte dro oss med.. Jakka mi ligger i vaska, og buksene følger snart etter, men vi hadde det storveis..
Portisene herja hemningsløst og lekte jakt og bytte med det de fant, en gammel tenninsball opplevde sin siste endelige slakt. Mack jakta litt på Rikke, snusa rundt kantene, sjarmerte en liten gutt og hang ellers på de andre når det passa sånn.

Selv om han ikke har så mye respekt for intimsoner, så er han alikevel veldig myk og tydelig i signalene sine... Andre besøkende var en malamute/grønlandshund, en bc og en boxer som kom når vi dro
Kort sagt.. en velykket dag.. WE WILL BE BACK!

Mack i fin flyt, Buddy etter
Deilig å la ham bare løpe og snuse, uten å være redd for at han forsvinner ut i det blå...
portispower!
Mack henger med, uten mål og mening utenom baken til Rikke, men han er nå med! Går imellom om det blir nok liksom
moro!
Buddy markerer seg, og Mack blir veeeeldig lav og liten, lener seg mot benken.. vil ikke lage bråk altså...

søndag 1. april 2012

kurs med Karen og Kath, dag 2

Yess yess, vi kom tidsnok i dag også!

En fin dag, først teori, deretter gruppearbeid to og to.
jeg jobbet sammen med Jessica, og det vi gjorde var ganske moro! Vi hadde på forhånd skrevet ned alt hunden kan på lapper, og så trakk vi tre lapper for hverandre, disse øvelsene skulle da linkes sammen..Mack jobba kjempefint, selv med andre hunder tett på! Nyttig og spennende
Etter lunsj jobbet vi med rygging hovedsakelig ( som skulle munne ut  i avstandsarbeid)
Mack er flink til å rygge, men jøye meg så skjeivt da gitt..

Vi hadde også auksjon til inntekt for landslaget, hvor jeg fikk den store æren å være auksjonarius. over 4000 kroner, kuuuult!!

Trøtte og fornøyde dro vi hjemover.Ikke så mye mas på Mack for øyeblikket i allefall.
Har fått masse input å jobbe videre med. Gårsdagens skinke hadde blanda seg godt med frolicen så det var deilig og seigt godis det.. kjøttpølse som supplement.

Tøffere underlag en stallsand sausa med gamp, andres godis og løpetid, det blir ikke bedre enn det..Han faller fremdeles av, men han kan jobbe, han kan, og jeg klarte fint å hanke ham inn når han er utadvent..

Foran oss ligger hardt arbeid.. men hey, dette er jo moro. Artig å se FS klanen igjen også.. Takk til flott jobb fra arrangørene, og til Kath og Karen ( ja, jeg kommer til å huske bjeffeekstasen ...)

sukk.. lenge til neste gang..