tirsdag 31. januar 2012

trening på Trandum 31 jan 2012

Trening i iskalde  , tja... mellom 9 og 10 blå.Isfingre, men glade hunder.Ring trening i dag, og Mack hadde jo aldri vært med på slikt før....men hvilken innsats.. stadig flinkere til å igge andre hunder.
I FS/HW trente vi vendinger og  heel. Der har jeg svikta grundig i det siste.Plass har blitt favorisert.. Vi gikk også litt mellom beina. Men vendinger  mellom, det ble for tøft ennå..

Så var det ring trening. jeg mener, fri ved foten uten  bånd? Det ble som vi ikke tenker så mye på, at uten å styre med båndet ( skambank skulle en ha) så må en ta i bruk annet kroppspråk. Og det går jo faktisk særs bra, når en bruker kroppen til å kreve kontakt uten å rykke og nappe, styre om en vil..
.Den helt store forandringen skjeddde da jeg rettet meg opp, og forventet at han skulle følge... og det gjorde han.. En skal gå som en er ferd med å ta skolens bølle på fersken , og har oppstrammingen klar..

Dekk under holdt var ekkelt, han ville holde øye med meg, når jeg runda utenfor synsfeltet. Stå og bli stående har vi jo ikke jobba så mye med, så det regna jeg med ville bli litt kinkig.
..På innkalling kom han helt av seg selv, men uansett som et olja lyn...Neste gang  venta han på kommando, men var like kjapp.. Så deilig...
Jeg var spent på hvordan han ville takle hinder...Vi hopper jo gjennom armer, så han kan jo prinsippet. Og hinder var kjempegøy! Han tok det med en gang... svevde over!! Lotte rakk ikke å knipse en gang...

jeg vet han kan bli god,.,.. må bare trene i HW programmet vårt. Det er det vi skal satse på neste gang nå. Til sommeren, tenker jeg.... Rekrutt om ikke annet... Går det bra.... Ja, da blir det klasse 1! Synes han har gjort så store fremskritt allerede.... Så stolt av stjerna mi...Han vil bli bedre enn Henrik på sikt!!

Takk til flinke fotograf Lotte!!
Raio er klar til innsats..

Kontakten sin det...

Lineføring

Portispels i fin flyt

Innkalling, ikke noe å si på farten..

Hva skjer deeeer borte da mon tro??

Tenke litt.....

Spøkelseskladden morer seg med belønningsleke til slutt!

Døøøøø tauknute, døøøøø!!

Er vi klare? Eller kom vi litt skeivt ut? hihi..

Mack har full kontakt...

Lineføring..

Holdt!

Blir litt lening over stakkaren ja....Dette er ikke rett i ryggen-holdninga....

Vakringen..

Stolt ja...Også uten bånd og alt...

Erre mulig at det er samme bikkjehelvetet som stikker av i freestylekonkene? Ingen grunn til at han skal få fortsette å ha det ryktet altså,..... Se, han kan!

Dekk under marsj.Dekken går fint, men å bli liggende... hmm

Innkalling!

Hinderet blir satt opp for annen gang. Og han er klarere enn ett egg!

Flygende Mack....

tirsdag 24. januar 2012

trening på trandum 24 jan 2012

Vi stilte med friskt mot og lomma full av frolic..Og gutten var flink!  Tema var lineføring. Og jeg kan takke meg selv som gjør bommerten å styre han med båndet... men hallo, han følger meg nydelig, faller litt ut, men tar seg inn igjen når han har fått oversikten over hva som er rundt seg.han piper, men velger meg, selv om det  er andre hunder der.
Vi må jobbe med:
¤ slakk line
¤ venstre vending ( bakpartskontroll)
¤ sakte marsj

han lar seg lett korrigere med litt stemmebruk , streng kremting. Han har lært seg å rygge, og han kan gå ganske langt mellom beina mine.....

Så¨mye moro vi skal ha i årene framover!! Ringtrening neste gang!

lørdag 21. januar 2012

Debut og disk i Drammen!

Rapport fra startnummer 111

For et forrykende møkkavær..Vi hadde vel knappest vært ute av døra om ikke det stod ære og konk på spill..Snø og glatte veier- yummie!


Nuvel. Vi har kommet hjem nå, og har en sliten liten bisk i hus.Vi gjorde så godt vi kunne... Det skal nemlig nevnes at et ikke skal så mye til før en disker i rally. Stramt bånd, mye snusing( og dommer bestemmer hvor mye) for å nevne noe Men også sånne opplagte tabber som ekspedering av nummer en og to, samt hard håndtering og slikt, sender deg ut av dansen.

Mine mål for dagen:
¤ Holde ord til Nina og Cille
¤ Jobbe med forstyrrelser
¤ Gjennomføre en hel bane

Og slik er egenevalueringen av oss
Selvsagt diska vi, både på snus og stramt bånd i stevne 1.Og en sitt for mye?????( hvor kom den??) men vi gjennomførte, og jeg er såå stolt.. I tillegg kom all den andre tilvenninga med ikke å få hilse på andre hunder, og å holde kontakt... Han var flink!! Skiltene var ikke så vanskelige å lese..
Stevne to var det mye å trekke lærdom av.Ikke bare nye skilt, men også at litt utpå dagen blir små bissevover slitne, og da blir det å overta en bane etter en annen klasse litt ekstra heavy.I tillegg rasa det snø fra taket,som bråkte noe skrekkelig og nysjerringe hunder lurer fryktelig på hva det er av utstyr i et hjørne av banen.
Mack hadde i allefall fått nok, og jeg vurderte å ta ham av banen, da han ikke var kontaktbar. I spiralen ordna han den biffen sjøl, ved å løfte på labben.. Tulling!

men seriøst, han viste hva han kunne, at han har evnen til å fokusere.Så vi prøver oss igjen en annen gang vi.. Det er ikke en klisje: det viktigste er ikke å vinne , men å delta..Ikke bare fordi en må være der for å få sjansen, men også fordi en trenger erfaringen til å bli god...Og jøye.. vi kan være fornøyd..

Hvordan det gikk med de to andre...Vel, Cille og Amos gjorde som oss, fullførte ett, og forlot halveigs i ett stevne. Skjønt Amos holdt på dråpene sine, det var mer snusinga. Nina og Jack kom på 3.plass i stevne 1 og vant stevne 2.
Og det var ikke så gæli gjort. Ingen andre deltakere fullførte uten å diske. Flinke flinke begge to!!

Det gikk bra, en har fått smake mer av en sport som er litt mer stillegående enn  de andre hundesportene jeg kjenner til, og vi hadde det hyggelig. Og , nå trener vi jo en gang i uka..... det må jo gi resultater.Og kurs hos Nina venter..Ryktene sier at vi skal treffe en amerikansk bulldog figurant vi hygget oss med i dag også..

Nina Haaland og Jack, fornøyde med 3 plass etter stevne 1, visste ikke hva de hadde i vente.. hoho..

Måtte jo ha med kritikk skjema!!

Cille og Amos chiller og myser på folket

skikkelig sosialt på rally altså..

Mack synes det er godt å roe seg ned på fang og i armer.. mye som frustrerer og stresser

stolt av gullingen min...



Alle var enige om at det hadde vært en fin dag..
http://hundetreningifokus.blogspot.com/2012/01/en-avtale-er-en-
avtale.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+HundetreningIFokus+%28Hundetrening+i+Fokus%29

Nina Haalands versjon av dagen!

fredag 20. januar 2012

dan føre dan-rally i Drammen

Jepp... så er vi her igjen... dagen før en større happening.. og en skal jo faktisk prestere med denne pelsen.
Om jeg så sverget ville ingen tro at jeg har prestasjonsangst og er redd for å dumme meg ut.Så  jeg vil ikke engang våge å juge om det.

Så det er ikke der det ligger..( som jeg sier , har en først gått lydighet helt alene i Moss, med hunden stivna på en flekk, så takler en det meste... og jaggu ble det stjerne av Henrik også.. og har man først blitt så  grundig dumma ut, så takler man alt...)
Jeg har mang en gang stilt i konk i freestyle med Mack bare fordi det er så leit at så få stiller eller stilt samme pokker, trukket meg fra klasse 1 og tatt steget ned i rekrutt ..Og klart at det er den rette holdninga.En kan jo ikke ta det som annet enn trening?



Men når en  faktisk  tar det skrittet å gå ut på en bane så skylder en både publiken og hunden og seg selv å forberede seg mest mulig. med mindre det er 100% impuls da..
Jeg kan garantere at hver gang jeg sier ja til noe så er det med de beste intensjoner.Og ingenting i verden ( vel noe, men det er et annet tema, og ikke noe som passer på en hundeblogg)  slår det å være i komplett flyt med din kjære hund. Så feel-good motivasjonen er til stede.
Og ja, jeg vet at Mack er en ung tenåring med hue fullt av innfall og lite impulskontroll. men når han er god, så er han knallgod.. Og det vil jeg at verden skal se..Og ja, jeg er en feiging som nok gjemmer meg bak det at det er hindringer i veien jeg ikke har hatt før.. Mække er en utadvendt liten tingest, som har blikket vendt opp og ut, og det byr på andre utfordringer enn en "frysesnuser", som Henrik var. men medisinen er jo den samme. Trene trene trene.. Kontakt, kontakt, belønning, motivasjon, erfaring med forstyrrelser, melde seg på muligheter osv..

Og  der har jeg slett ikke gjort min jobb som hundetrener. Må nok her  bruke slå-med-avis-metoden for kjappe resultater..Rull avis sammen og slå den  med all kraft og presisjon i hunde..... eierens hode, gjenta : dum trener , dum trener..
Jeg har rett og slett ikke vært nok på hugget... Eller rett og slett litt for sent ute.
Ja, jeg har tatt mine grep. Vi trener typ "i hver lille ledige stund når en venter eller har litt tid til overs", oppmuntrer til kontakt og syssler med triks. Men vi er , unnskyld, jeg er  ikke systematisk nok.. det blir skippertak og pyttsann, og det er dårlig gjort mot min  lille kamerat.
Har meldt meg inn i  Nannestad  hundeklubb, og det vil gi trening i allefall en gang i uka. og "vente minuttene" skal jeg bare fortsette å utnytte. Han skal få vise det han kan, og jeg skal komme sterkere tilbake , og ikke bare skylde på at han er "litt hormon skinn" 2,5 år eller ei....
Jeg skal fortsette å tenke program,har både HWTM og freestyle klart  men jeg skal også gå i gang og planlegge hvor og når.
Jeg skal gå passeringskurs hos Nina Haaland/Hund i fokus, i vår og gjøre mitt ang tips og råd  jeg får der.
jeg skal også gå på kurser.



Angående morgendagen føler jeg at jeg er der jeg har vært før.. Bære eller briste, det får gå som det går.og det er jo rette måten  å se det. Håper at vi husker skilter, og at kontakten er å finne. Belønning i ringen skal vi ha, og å kunne bruke bånd er en lettelse. Han vil ikke få noen mulighet til å melde seg ut fordi jeg snur meg vekk, fordi hans oppgave er å være en plass, på min venstre side, på høyde med tatoveringen. jeg kommer til å doble og triple kommandoer, og dommerne kan trekke det de gidder for det.
Vi skal fullføre, og vi skal gjøre så mye vi kan.

Som sagt , han er god, guttungen, og han har hatt god framgang de siste ukene på mange områder hva kontakt angår. Har sett det før på kurs og trening. Han tar det lynkjapt..Lptreninga på tirsdag på Nannestad gikk over enhver forventning. Det tviholder jeg på, så får det heller være at han ikke alltid er kontaktbar i konk setting. Og skulle han fokusere meg langt bak i hjernen, så får jeg ta den. Min skyld, gi meg avis...Godt sammenrullet, helst..

Men det skal sies.Hadde jeg ikke gitt Cille og Nina et løfte den våte kurshelga i oktober , så hadde jeg sovet til jeg våknet i morgen , og hatt en bekymring mindre her i verden..
Lykke til i morgen, jenter...Håper det går bra med oss noobsa..

tirsdag 17. januar 2012

vi har trent på Trandum-Nannestad

Vi har trent  med LP gruppa på Nannestad Hundeklubb  i dag også.... Tema var lineføring, og bedre kunne det jo ikke være, med tanke på rallyen på lørdag.

Mack var såå flink! Det er jo nettopp det som er problemet, trene og jobbe med andre hunder til stede.
At han bare måtte reagere når det for forbi en flatfrøken i retning ruta, det kan jeg tilgi ham.
At han ble helt tussete over terriertispa han  bare måtte sende venneforespørsel til under fellesdekken var også greit å ikke være for streng for.Tross alt, første gang.. Han lå skjevere enn en nyfrelst bøg, men han lå i ro, og tok beskjed selv når det tok tid med tannvisning og det hele...Tannvisning har vi ikke ro i stumpen til altså...Jeg tilgir..


Der han virkelig gjorde lykken var lineføringen. Han var ikke klistra til meg, men søren om han ikke hang med i vendingene og tempo skifter...... veldig veldig bra..Ikke søren om jeg hadde fått med meg Henrik på den måten i den alderen.. det skal Mække ha..Han hang på i alle tempo, og det ble moro med vendinger. Og siden vi ikke tenker å gå noe særlig med vanlig LP så er det jo greit med ordkommando fra meg også.. goingen..


I kveld er en sånn kveld hvor jeg ser hva som bor i den fantastiske dynamittkubben min..Det som han aldri viser på stevner i freestyle/heelwork... Men bare vent...

fredag 6. januar 2012

hirsekolbe-resirkulering

Når Boadicea og Severus er ferdig med hirsekolbene, så havner de visst stort sett utenfor buret så Mack kan knaske stilkene... Deler på godene her, ja...
Fatter ikke hvorfor  han skal protestere og rømme hver gang børsten dukker opp, han elsker det jo når han først ligger der og blir gredd...