fredag 30. september 2011

jakthund ja?

Gikk over jordene i dag, men Mackilles løse. Da får vi se to rådyr ved skogkanten.Kobla bikkjene før de oppdaget dem.Akilles ga nå blanke, men Mack tok helt  av , fullt fokus og båndet i spenn.
jaktlyst på topp.. sukk...

tirsdag 27. september 2011

flinkeste Mækkelækk...

trente litt med Raio og Lotte i dag.
Tar det som et hint at Mack synes Raio var slitsom.Kanskje min hund endelig begynnet å bli voksen..To år gammel? Det finnes altså grenser..

Når han er på er han på, det er ikke tvil om det. Trente noen enkle øvelser:  på plass heel, gå mellom,og ikke minst dekk og bli. Han holdt 1 min, da jeg prøvde på ny brøt han etter ca 30sek, men holdt ut 1 min til.. Nesa gikk, men han lå i ro...med portis forstyrrelse bak seg.

begynner å klikke inn rulle også At den øvelsen skal være så klønete , det skjønner ikke jeg, men sånn er det altså.
Frolic funker!!

søndag 25. september 2011

En helg i Mækkes liv

snille pappa, har du noe til meg?

Nytt bur, arva av naboen. Måtte testes, uten underlag eller noe..

trygg hos pappa..

zzzzzzzzzzzzzzzzzz

kan vi få hilse på deg...?

Lite søtt da....
jeg er ute med pelsen da to småjenter kommer med sin noe tause , men vennlige far. De styrter mot meg og min oversosiale hund, som jo elsker hele verden...Klar for å kose og nusse. ( nussing er Macks spesialitet..)
-Vent nå litt da, jenter, sier jeg, spørre først..( og her var det jeg savna fars engasjement, litt mer enn et smil, kanskje) De hører ikke helt, oppe i fistel og ååååå så søøøøt lyder.
Så, jeg gjentar oppfordringen. Da setter den ene frøkna seg helt på huk og sier med pipestemme med øye og hender fiksert på Mack, ikke meg liksom :Kan vi på hilse på deg?

Klart det... og som alltid går de etter ørene..
Glemmer aldri ungen som kom i zombie posisjon mot oss, armer framstrekt og vraltegange, og noe namme namm rester i munnvikene.Foreldrene gjorde ikke noe for å stoppe lill-monsteret. så da lot jeg skjebnen råde. Ungen hadde passelig høyde, så Mack gikk opp på to og ga ungen en smaskesleik fra haka til panna med en ekstrra liten rotasjon i munnviken.Ungen spytta og gurgla, og har siden zombievraltet i annen retning enn oss.Foreldene er like blide...
 

mandag 19. september 2011

billig hund -gis bort

I dag er en sånn dag.....En sånn dag hvor alt er håpløst.For en timing å begynne å dra og slepe seg ilder bortover veien.Ikke så ofte vi går tur helt alene, men alikvel.... Jeg stopper, rygger, og han snur og kommer til meg, for så å dra av gårde igjen. Holder ham i stramt bånd, uten at det faller ned noen polett av den grunn.. prøver så å bruke håndtarget.. du skal ikke gå forbi meg, og du skal ikke trekke.. Virker så der, og så plutselig er han på flyern..

Æsj.. 2 år er en guffen alder, må minne meg selv på det. Vet han kan, men ikke i dag... I dag kunne jeg gitt ham bort..

hvem snakker om å gi seg?

Nå har jeg meldt på Mack og meg på Rallylydighet hos Hund i Fokus 1-2 oktober.
Vi trenger rett og slett å dra på kurs sammen og kose oss! Så det!

søndag 18. september 2011

18 september 2011

Aller først virker det som høsten kom denne helga.Slutt på sensommerstemning og augusttrøst på overtid.Uten tvil. Mager var trøsten, og nå er det stengt. Det var den sommeren..
Det er farger på bladene, regnet trommer , med vinden som følgesvenn.( den har kanskje vært litt ensom i sommer?)

Så til konken i Askim... Skal ikke skryte på meg at vi har trent oss til utmattelse, men har aldri vært så sikker på gangen i et program..
Men hva nytter det.. Mack er bare så høyt oppe og fokusert på  andre hunder at han er umulig å få kontakt med. Så jeg trakk ham fra klasse 1.Lurt valg gitt..

Det blåste, regnet, blafret i plastikk rundt høytalerene, det luktet agility og vaffel,merkebåndene var like truende som..... All ære til de som deltok i dag....
Takk til dommere, ekvipasjer og hjelpemannskap og publikum, som jeg i dag mistenker å være freestylere og fans av ekvipasjene....
Stod nå der med mikken jeg.. og prata til tider tvekroka inne i teltet for ikke å få mikken våt, men samtidig se ekvipasjene.... Kort sagt, nok å henge fingra i..

Så meldte man på Mack i rekrutt da.. Han skulle søren ikke slippe så billig.. Og jeg fikk pølser av Jessica, kyllinghjerter av Ine.... og ja, vi fikk til noe..Men det hjelper dårlig når kameraten stikker av banen to ganger,og er så happy som helst for muligheten for å være sosial...

Kan bare være takknemlig for snille publikummere, for helt ufortjent for min del ble vi rekruttvinnere. Vi har da jaggu vært bedre rekrutter før.. men men.. takk for fin karaffel og premiebevis.

Bisken skal ikke dø i syden.Vi skal jobbe kontakt, så det forslår.. Frolicen skal på hylla.Vi trenger  bedre krutt..

hell i uhell : ingen av de kule hinta mine i nummeret mitt ble gitt vekk.... vi fikk ikke vist dem..HAHAHA

fredag 16. september 2011

oppdatering, trening

Jeg er like klok.
I hodet mitt er det flere scenario.Ett hvor han flyr Askim rundt, med meg etter, flere hvor vi strever oss gjennom programmet, og får til litt, her er depresjonsgraden varierende. Og ett hvor vi får til alt..Ekvipasjen bare sklir  gjennom vanskene som varm kniv i smør.

Alt kommer an på om jeg får ham med.... eller om han stresser seg opp i tusen og helvete eller fikserer seg på noen. Da har jeg ikke sjangs..

testa ham på  gresset ved amfiet på coop i dag.Glem det. Pipemodus på, trekker i alle retninger, ikke snakk om noe kontakt..Må ha stått midt på tisseskvettenes motorvei eller noe.. Alle hunder er det full fokus på....
Sette seg på benken, roe ned,,,
Gå til p-plassen, og så var han på!!
Han kunne jobbe tett på Raio da Lotte kom, uten at det var noe problem, han dytta til og med Raio vekk fordi han var opptatt med meg...

Så, på søndag er alt helt åpent. Er han på ... O lykke.. Jeg vet han kan, Men om han kan da, det vet jeg ikke. Vi må bare øve mer.men vi kan ikke gå tilbake til rekrutt nå.Og det er kanskje like greit..

Krysser fingre, labber og ører

onsdag 14. september 2011

oppdatering, bad things..

Vel, det er konk på søndag, og av mitt hårete lille håp ønsker jeg meg konsing og innsats i grattibursta presang..
 pluss
-jeg  er sikker på rekkefølgen i programmet
-program/musikk fenger, det må jo smitte på meg
-god bruk av props
-Mack kan øvelsene, REMA-nummer, enkelt og derfor best...

minus
-er Mack klar????

velkomstkomite


søndag 11. september 2011

siden

jeg har vært superhusmor i dag ( vaske og henge opp og rydde klær, oppvask + maskin inn og ut, tørke støv, vaske kjøkken, rydde i klesskapet, skifte sengetøy,bære opp i boden osv) så da gikk hundetreninga i ad dundas.. men vi kjørte gjennom programmet utenfor mens vi ventet på M og Akilles.

Funka som jernet.... jeg kan øvelsene og ideen.... håper han kan jobbe og konse...

lørdag 10. september 2011

gutta mine...


Matfar  hadde  grattibursta 9 september, og da måtte vi posere pent---

Fineste gutta... <3 <3

onsdag 7. september 2011

trøbbel i tårnet

Vræææææææl
Altså.. etter treninga utenfor coop med forstyrrelser så er det ikke tvil om at Mack kan jobbe. Om det holder ett helt minutt og then some , det vet jeg ikke .Hurra for Mack.
 
Men... jeg har jo så mye tid til overs... program for kort.. au.....( med mindre Mæcke må draaaas i gang da.. vanskelig, det kan man jo aldri vite... Bikkja blir fort sirup i uvante omgivelser)
og når skal jeg bruke rekvisitter?? Hele tiden, innimellom? skal bruke tre, og de skal benyttes passe...

huff

tirsdag 6. september 2011

etter en plasketur med vind, endelig inne,

...og etter at jeg har tatt av meg treningsbuksa (ute i korridoren, godt naboene holder seg inne) som er klissvåt siden regnbuksa mi har røket i selefestet, så bøyer jeg meg over Mack for å ta av selen hans... Det er da alt vannet som har samla seg opp i hetta på regnjakka mi plasker ned i hodet på stakkaren... Haha

fredag 2. september 2011

bestisen igjen!

Fordi han er bestesen altså!Ingen andre ville orka et sånt lite gnagsår..

bestisvideo og bilder

snuuuseflekk

Gullige Akilles sover søtt

drittungen  må oppføre seg..

torsdag 1. september 2011

Bestisen over alle bestiser

 bor i samme blokk som oss ,heter Mobeewa Emperor Akilles, og ja, han er fra samme oppdretter. Akilles er 4 år, og ble i grunnen opplært i god hundeskikk av Henrik.Nå er det Mack som får grunnlaget for å bli dugleg hund..

Her er to linker om akilles.... Og jammen er ikke Henrik med på den ene....http://www.youtube.com/watch?v=bzwZ08PzCC8

http://www.youtube.com/watch?v=Jd3BxbliQFc

Gutta har eget album også da..
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.418592737253.214553.650992253&l=04b9cc789b&type=1